[icinga-users] icinga ido2db and nagvis

Fritjof mailing at alokat.org
Tue Sep 8 21:58:50 CEST 2009


Michael Friedrich wrote:
> Hi,
>
> John.Greenhalgh at ses.com wrote the following on 08.09.2009 13:50:
>>
>> I have the same problem. I used -i ndo2db working fine with Icinga
>> 0.8.2 and PHP5.3 on RHEL4
> If ndo2db was found correctly, it would have been installed somwhere
> on your system.
>
> Looking at the install.sh Code you may see that the check is hardcoded
> to the binary - which is not that good.
>
>        echo $NAGVIS_BACKEND | grep -i "NDO2DB" >/dev/null
>        if [ $? -eq 0 ]; then
>                # Check NDO
>                [ -z "$NDO_MOD"
> ]&&NDO_MOD="$NAGIOS_PATH/bin/ndo2db-${NAGVER}x"
>                NDO=`$NDO_MOD --version 2>/dev/null | grep -i "^NDO2DB"`
>
>                # maybe somebody removed version information
>                if [ -z "$NDO" ]; then
>                        NDO_MOD="$NAGIOS_PATH/bin/ndo2db"
>                        NDO=`$NDO_MOD --version 2>/dev/null | grep -i
> "^NDO2DB"`
>                fi
>                [ -z "$NDO" ]&&NDO_MOD="NDO Module ndo2db"
>                log "  $NDO_MOD (ndo2db)" $NDO
>                BACKENDS="ndo2db"
>        fi
>
> If you change the backend definition to
>
> # backends to use
> NAGVIS_BACKENDS="ndo2db,ndo2fs,merlin,ido2db"
>
> and add a new backend search with ido2db, it should run fine. Either
> way, please report this to the NagVis Coders then they can supply a
> patch for the problem. I don't think this relays on different Icinga
> versions, it's simply the hardcoded binary name.
>
> Kind regards,
> Michael
>
> ------------------------------------------------------------------------
>
> ------------------------------------------------------------------------------
> Let Crystal Reports handle the reporting - Free Crystal Reports 2008 30-Day 
> trial. Simplify your report design, integration and deployment - and focus on 
> what you do best, core application coding. Discover what's new with 
> Crystal Reports now.  http://p.sf.net/sfu/bobj-july
> ------------------------------------------------------------------------
>
> _______________________________________________
> icinga-users mailing list
> icinga-users at lists.sourceforge.net
> https://lists.sourceforge.net/lists/listinfo/icinga-users
>   
Hi Guys,

I wrote an email to the nagvis coders, but they don't answered yet.
I keep you informed ...

Greetings,

Fritjof
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.icinga.org/pipermail/icinga-users/attachments/20090908/56d9d4dc/attachment-0001.html>


More information about the icinga-users mailing list