[icinga-users] (no subject)

Chris Heerschap db94wookie at gmail.com
Tue Nov 3 16:27:05 CET 2015


Hmm, okay, then I'm out of ideas, I don't have any Windows systems to test
with, either, sorry!

On Tue, Nov 3, 2015 at 10:21 AM, Bertalan Voros <bertalan.voros at gmail.com>
wrote:

> I tested all variations (mb and % checks) when running it by hand, each
> resulted in the expected and correct output.
>
> On Tue, 3 Nov 2015 at 15:17 Chris Heerschap <db94wookie at gmail.com> wrote:
>
>> Your vars.disks from the first message says disk_units = "GB" but your
>> example from the second says "-u mb". Might that be contributing?
>> Shouldn't, considering you specified the % so units shouldn't matter.
>>
>> Also, I know % is used in Windows environment variables, eg %PATH% and
>> stuff like that, so maybe that is playing into it somehow?
>>
>>
>> cmh
>>
>> On Tue, Nov 3, 2015 at 8:06 AM, Bertalan Voros <bertalan.voros at gmail.com>
>> wrote:
>>
>>> Interestingly, if I run the command by hand, it returns the expected
>>> output.
>>>
>>> C:\Program Files (x86)\ICINGA2\sbin>check_disk -u mb -p C: -w 10% -c 5%
>>> DISK CRITICAL - free space:C:\ 688 MB (2%); |
>>> C:\=688MB;3036.8000000000002;1518.4000000000001;0;30368
>>>
>>> On Tue, 3 Nov 2015 at 11:56 Bertalan Voros <bertalan.voros at gmail.com>
>>> wrote:
>>>
>>>> Hello,
>>>>
>>>> I have just discovered the following issue affecting our Windows
>>>> servers that have version 2.3.11 installed.
>>>>
>>>> The disk is displayed as OK even though there is only 2% left.
>>>>
>>>> [image: Untitled picture.jpg]
>>>>
>>>> The default according to command plugins conf:
>>>>
>>>> vars.disk_wfree = "20%"
>>>> vars.disk_cfree = "10%"
>>>> vars.disk_inode_wfree = "20%"
>>>> vars.disk_inode_cfree = "10%"
>>>> vars.disk_megabytes = true
>>>>
>>>> No change after having these values added to hosts.conf.
>>>>
>>>> vars.disks["disk C:"] = {
>>>>  disk_partition = "C:"
>>>>  disk_units = "GB"
>>>>  disk_wfree = "10%"
>>>>  disk_cfree = "5%"
>>>>  }
>>>>
>>>> This is a working config we have on all our other Windows servers using
>>>> v. 2.3.4.
>>>>
>>>> Am I doing something wrong?
>>>> Can I downgrade by simply installing version 2.3.4 over 2.3.11?
>>>> _______________________________________________
>>>> icinga-users mailing list
>>>> icinga-users at lists.icinga.org
>>>> https://lists.icinga.org/mailman/listinfo/icinga-users
>>>>
>>>
>>> _______________________________________________
>>> icinga-users mailing list
>>> icinga-users at lists.icinga.org
>>> https://lists.icinga.org/mailman/listinfo/icinga-users
>>>
>>>
>> _______________________________________________
>> icinga-users mailing list
>> icinga-users at lists.icinga.org
>> https://lists.icinga.org/mailman/listinfo/icinga-users
>>
>
> _______________________________________________
> icinga-users mailing list
> icinga-users at lists.icinga.org
> https://lists.icinga.org/mailman/listinfo/icinga-users
>
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.icinga.org/pipermail/icinga-users/attachments/20151103/6c3641f2/attachment-0001.html>
-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: Untitled picture.jpg
Type: image/jpeg
Size: 4323 bytes
Desc: not available
URL: <http://lists.icinga.org/pipermail/icinga-users/attachments/20151103/6c3641f2/attachment-0001.jpg>


More information about the icinga-users mailing list