[icinga-users] (no subject)

Markus Joosten markus.joosten at plumbe.de
Tue Nov 3 21:25:00 CET 2015


Did you already try running icinga2 more verbose? (e.g. icinga2 -x notice) 
This way you should be able to capture the exact command line which is being called.

In my opinion this has to be related to either the CheckCommand and/or your apply rules.

Regards,
Markus

Sent from my iPhone

On 03 Nov 2015, at 16:22, Bertalan Voros <bertalan.voros at gmail.com <mailto:bertalan.voros at gmail.com> > wrote:

I tested all variations (mb and % checks) when running it by hand, each resulted in the expected and correct output.

On Tue, 3 Nov 2015 at 15:17 Chris Heerschap <db94wookie at gmail.com <mailto:db94wookie at gmail.com> > wrote:
Your vars.disks from the first message says disk_units = "GB" but your example from the second says "-u mb". Might that be contributing? Shouldn't, considering you specified the % so units shouldn't matter.

Also, I know % is used in Windows environment variables, eg %PATH% and stuff like that, so maybe that is playing into it somehow?


cmh

On Tue, Nov 3, 2015 at 8:06 AM, Bertalan Voros <bertalan.voros at gmail.com <mailto:bertalan.voros at gmail.com> > wrote:
Interestingly, if I run the command by hand, it returns the expected output.

C:\Program Files (x86)\ICINGA2\sbin>check_disk -u mb -p C: -w 10% -c 5%
DISK CRITICAL - free space:C:\ 688 MB (2%); | C:\=688MB;3036.8000000000002;1518.4000000000001;0;30368

On Tue, 3 Nov 2015 at 11:56 Bertalan Voros <bertalan.voros at gmail.com <mailto:bertalan.voros at gmail.com> > wrote:
Hello,

I have just discovered the following issue affecting our Windows servers that have version 2.3.11 installed.

The disk is displayed as OK even though there is only 2% left.

<mime-attachment.jpg>

The default according to command plugins conf:

vars.disk_wfree = "20%"
vars.disk_cfree = "10%"
vars.disk_inode_wfree = "20%"
vars.disk_inode_cfree = "10%"
vars.disk_megabytes = true

No change after having these values added to hosts.conf.

vars.disks["disk C:"] = { 
 disk_partition = "C:" 
 disk_units = "GB" 
 disk_wfree = "10%" 
 disk_cfree = "5%" 
 }

This is a working config we have on all our other Windows servers using v. 2.3.4.

Am I doing something wrong?
Can I downgrade by simply installing version 2.3.4 over 2.3.11?
_______________________________________________
icinga-users mailing list
icinga-users at lists.icinga.org <mailto:icinga-users at lists.icinga.org> 
https://lists.icinga.org/mailman/listinfo/icinga-users

_______________________________________________
icinga-users mailing list
icinga-users at lists.icinga.org <mailto:icinga-users at lists.icinga.org> 
https://lists.icinga.org/mailman/listinfo/icinga-users


_______________________________________________
icinga-users mailing list
icinga-users at lists.icinga.org <mailto:icinga-users at lists.icinga.org> 
https://lists.icinga.org/mailman/listinfo/icinga-users

_______________________________________________

icinga-users mailing list

icinga-users at lists.icinga.org <mailto:icinga-users at lists.icinga.org> 

https://lists.icinga.org/mailman/listinfo/icinga-users



-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.icinga.org/pipermail/icinga-users/attachments/20151103/211c6802/attachment.html>
-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: mime-attachment.jpg
Type: image/jpeg
Size: 4323 bytes
Desc: not available
URL: <http://lists.icinga.org/pipermail/icinga-users/attachments/20151103/211c6802/attachment.jpg>


More information about the icinga-users mailing list