[icinga-users] NRPE output contains random characters

Antony Stone Antony.Stone at icinga.open.source.it
Fri Mar 9 15:52:44 CET 2018


On Friday 09 March 2018 at 14:01:17, Martin.Schmidt at hagebau.com wrote:

> Hello fellow users!
> 
> NRPE - Nagios Remote Plugin Executor
> Version: 3.2.0
> 
> look at this link.
> https://imgur.com/a/QewIK

Still using Icinga1 and NRPE??  Hm...

> i am experincing weird nrpe outputs lately.

What do you mean by "lately"?  When did things change?  Can you identify 
anything you updated on either the server or monitored hosts at that time?

> First screenshot ist check_disk:
> check_nrpe!check_disk!10% 5% /boot
> 
> Second sceenshot is an customcheck:
> check_nrpe!check_db_areastatus!90 95 /areaname

What happens if you run the NRPE check manually from the command line on the 
Icinga server (as the Icinga user) - what result do you get back from the 
remote host?

> I dont know why the weird characters appearing in our calls. Restart the
> nrpe service multiple times fixes the problem. The problem appears random
> on our 5xx servers and are not persistent,

When you say "our 5xx servers", do you mean that you have between 500 and 600 
servers being monitored, or something else?

> since nrpe restarts fixes the problem. It appears only on checks with
> parameter for path, at least this is my finding for now. We tried putting the
> path in "" but nothing changes.
> 
> Can i provide any more informations? Does anyone encouter this behavior?

Could you get your custom check to write something to a log file on the remote 
machine being monitored, to record what parameters it received?


Antony.

-- 
The first fifty percent of an engineering project takes ninety percent of the 
time, and the remaining fifty percent takes another ninety percent of the time.

                                                   Please reply to the list;
                                                         please *don't* CC me.


More information about the icinga-users mailing list